Svaret var:
Min kjære Kenwood stiller alltid opp. I mitt stille sinn, mens Kenwood dura og jobba tenkte jeg: Dette er selve definisjonen på en god mamma - å til enhver tid ha ingrediensene som trengs til kanelboller i skapet.
Jeg satte igang med bakingen og klappet meg selv på skulderen for å være en god mamma og en snill hustru. Dessuten kommer Oda på middagsbesøk i dag, så det passer kjempebra å ha ferske kanelboller til dessert. Oppskriften er hentet fra detsoteliv.no og heter 'Franske kanelboller'. Disse blir enormt gode, det er denne oppskriften jeg sverger til! For deg som ikke gidder lete på det store nettet, her kommer den:
Franske
kanelboller
Oppskriften
gir ca 30 stk.
Ingredienser
ø 50 g gjær
ø 6 dl melk
ø 1 egg
ø 2,5 dl sukker
ø 1 ts kardemomme
ø 150 g smør
ø 16,5 dl hvetemel
Fyll
ø Smør
ø Sukker
ø Kanel
Pensling
ø 1 egg
ø Litt melk
Fremgangsmåte
Fremgangsmåte dersom du har stor kjøkkenmaskin:
ø 50 g gjær
ø 6 dl melk
ø 1 egg
ø 2,5 dl sukker
ø 1 ts kardemomme
ø 150 g smør
ø 16,5 dl hvetemel
Fyll
ø Smør
ø Sukker
ø Kanel
Pensling
ø 1 egg
ø Litt melk
Fremgangsmåte
Fremgangsmåte dersom du har stor kjøkkenmaskin:
Løs
opp gjæren i 5 dl lunken melk. Tilsett sammenpisket egg.
Ha
i sukker, kardemomme og det meste av hvetemelet.
Kjør
først i ca 3 min på lav hastighet.
Øk
deretter hastigheten og kjør deigen i 5 min.
Tilsett
den sist dl med lunken melk litt og litt i små mengder.
Deigen
skal nå være smidig og ha en blank overflate.
Tilsett
romtemperert og mykt smør litt og litt og kjør på
lav
hastighet til smøret er blandet helt inn i deigen.
Fremgangsmåte dersom du ikke har kjøkkenmaskin:
Fremgangsmåte dersom du ikke har kjøkkenmaskin:
Varm
opp melken til den er lunken. Løs opp gjæren i melken.
Tilsett
sammenpisket egg, sukker og kardemomme.
Ha
så i mesteparten av hvetemelet og kna til deigen er smidig og jevn.
Kna
til slutt inn romtemperert smør, litt og litt om gangen,
sammen
med resten av melet.
Hev deigen i 1 time.
Hev deigen i 1 time.
Kjevle
deigen ut til en stor, rektangulær leiv som er ca 1 cm tykk.
Smør
på et nokså tykt lag med mykt smør og
strø
over rikelig med sukker og kanel.
Rull
sammen leiven og skjær rullen i skiver.
Sett bollene på bakepapirdekkede stekeplater.
Sett bollene på bakepapirdekkede stekeplater.
Etterhev
i 30 min.
Pensle
med egg som er pisket sammen med litt melk.
Stekes
midt i ovnen ved 230°C i 10-15 min.
Pyntes med melis når de er passelig avkjølt.
Resultatet av mine kanelboller får du se senere, nå står deigen til heving og jeg har plenty husarbeid å gjøre før mann og trollunge kommer hjem!
Jeg kan bekrefte at de var gode! :-D
SvarSlettTakk, OdaPoda :D
Slett