søndag 24. juni 2012

Søndagsgleder ♥

For ei nydelig helg vi har hatt i Trondheim! For første gang på mange uker er det ordentlig sommer med sol og varmegrader. Det liker vi :) Startet søndagen med en herlig tur i solskinn langs Nidelva, Beiraklompen fikk bade og hilse på ender. Den ene av endene var vel på det meste 2 meter fra oss. Arti å se den digre rottweileren og den lille anda stoppe opp å kikke på hverandre, før de gikk tilbake til sitt. Raringer! :)

Etter at snekkeren kom og gjorde ferdig listverk i andre etasjen, har jeg og Einar fått ånden over oss til å gjøre ferdig småplukk som har blitt stående igjen siden forrige oppussing. Rart hvordan godt vær får fram arbeidslysten... En av tingene som ble nedprioritert i fjor sommer var terrassen. Jeg har rett og slett grudd meg til å gå løs på den, for de som bodde her før oss har satt inn hele skiten med kreosot!

Fakta om kreosot:Ved bruk av benevnelsen kreosot, menes som regel kulltjærekreosot. Den har vært mye brukt til impregnering av tre, spesielt sviller, men også til telefonstolper og deler av brukonstruksjoner i tre. Det er en tykk oljete væske, gulaktig svart i fargen. Kulltjære-produkter brukes også i medisiner til behandling av psoriasis, frastøtende middel for dyr og fugler, insektmiddel og soppmiddel. Noen anti-flass-shampooer i handelen inneholder også kulltjære-løsninger. På grunn av sin kreftfremkallende karakter, har EU forbudt salg av kreosotimpregnert tre og krever samtidig at salget av kreosot blir forbeholdt til profesjonelle brukere.


Dette er altså blitt brukt på vår terrasse. Har også lest at når det regner vil noe av kreosoten dampe opp fra
treverket og trekke inn i huden. Jippi! Siden vi i november får en liten bebis med sarte barneføtter var det derfor selvsagt at dette måtte fikses i år. I to timer sto jeg og skura den forbannede kreosoten ut av bordene. Gulbrun guffe seig opp av plankene. Æsj! Siden vi er så heldig og ha sol fra 09:00 - 21:00 på terrassen vår, så tørket vannet raskt og jeg kunne beise. I samme slengen tok jeg hagemøblene.


Nå har vi fått oss en koselig liten krok, og ingen små barneføtter trenger bekymre seg for kreosot. I like it :)


Beira trives veldig godt ute, og har stort sett tilbragt helga i hjørnet sitt. Når til og med frokosten får inntas i finvær, da er livet skjønt :)

Nå er det straks klart for bursdagsfeiring på Lundåsen. Svigermor fyller år i dag, (Gratulerer med dagen!!) så der blir det full fest med gaver og mat. Kjenner jeg svigermor rett bugner det av kaker og godsaker også, så det er nok en liten en i magen som kommer til å bli sprellende glad i dag ;)


Ha en flott søndag i finværet!


post signature

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar