tirsdag 1. oktober 2013

Tirsdag

I dag har vi et helt nydelig høstvær her i Trondheim! Lufta er skarp og klar, sola skinner og gradestokken viser +12. Einar jobber overtid denne uka, så vi må være litt kreative for å få dagen til å gå. I dag tok vi like greit på oss ulldressen fra oldemor og tok med gåvogna og Pingo på tur. Pingo er så lat, han orker ikke gå selv. Han fikk et par turer ut av vogna, for å smake litt på asfalten og få noen bitt i nebbet.

 
Akkurat nå sover den lille klompen i vogna si. Helt bingo når og hvor lenge hun dupper om dagen, tydlig at vi er i en overgangsfase på vei mot kun èn dupp. Kanskje like greit, for nå er det lite vi rekker å gjøre mellom duppene.

Neste på agendaen er dyrlegen. Beiramor må vaksineres, og det har vi jo måtte gjort selv de siste to årene. Etter en meget dårlig behandling hos en annen dyrlege, har det stakkars dyret fårr helt angst for dyrleger. Vi kan gå inn på dyrlegekontoret, vi kan til og med inn på undersøkelsesrommet, men i det sekundet dyrlegen dukker opp er det full panikk - sikler, skjelver, knurrer og røyter. Stressa rett og slett. I fjor fikk jeg ikke satt vaksina skikkelig - hun setter nesa i været, lukter sprøyta og så får jeg samme reaksjon som dyrlegen får. Planen i år er å dope henne litt på forhånd, samme middel som hunder får på nyttårsaften for å dempe angsten mot rakettene, og så skal jeg prøve å vaksinere selv igjen. Jeg har ikke helt trua, men er nødt til å legge vekk nervøsitet og usikkerhet for det værer hun med en gang. Funker ikke dette... Ja, da vet jeg ikke riktig... Da må vi lage en veldig god plan for å trene opp igjen tillit til dyrleger. Det er ikke lett! Stakkar Beirafisen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar